Yli 200 susipelaajaa tositoimissa viikonloppuna
12.2.2020 9:22 Uutisointi / Pääsivusto

Susien juniorit lämmittelemässä Janne Telirantaa erätauolla


Viime viikonloppu oli Salisusille yksi kauden vilkkaimmista. Kahdeltatoista susijoukkueelta oli liiton peleissä 15 eri peliryhmää, joissa pelasi yhteensä 213 pelaajaa. Kun mukana oli myös 32 valmentajaa tai huoltajaa, niin Etelä-Suomen salibandykentillä oli lähes 250 Vihdin Salisusien edustajaa. Otteluja kertyi yhteensä 30 ja Salisudet tekivät yhteensä 163 maalia.

M1

Miesten edustusjoukkue pelasi perjantai-iltana Vihdin kirkonkylän palloiluhallissa. Ottelu ei mennyt vihkoon, vaan VSS nappasi rutiinivoiton ToTesta numeroin 7-4. Sen verran koville vierailija Sudet kuitenkin pisti, että ottelun parhaaksi valittiin Susien maalivahti Mikko Jokinen. Salisudet ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua uudessa hallissa.

Edustuksella oli 20 pelaajaa ja huoltojoukoissa kolme henkilöä. Joukkueen valmennukseen kuuluva Janne Teliranta oli poikkeuksellisesti otettu otteluun 2. maalivahdiksi, Vaikka joukkueella taisi olla ajatus peluuttaa Jannea maalissa pieni hetki ottelun lopussa, ei ottelun kulku tällä kertaa antanut siihen mahdollisuutta. Torjumaan hän kuitenkin pääsi, sillä kymmenkunta susijunioria auttoivat häntä lämmittelyssä toisella erätauolla.

Hallissa oli myös reilut sata susikannattajaa katsomossa ja tietenkin talkooväkeä auttamassa järjestelyissä.

M3

Miesten kolmosjoukkue pelasi 13 pelaajan voimin 5. divisioonan ottelunsa lauantaina Ruskeasuolla. Otteluista ennakkoon heikompia vastustajia vastaan tulikin yllättävän vaikeita. Toisessa ottelussa vastustaja ehti jopa 4-0 johtoon, mutta lopulta molemmista M3 kairasi maalin voitot. M3 on vain kolme pistettä lohkon kärkipaikasta ja jahtaa loppukaudella nousua ylemmälle sarjatasolle.

N1

Salisusien naisten joukkue oli liikkeellä 16 pelaajan, valmentajan ja huoltajan voimin sunnuntaina Nurmijärvellä. Vaikka vastassa oli 4. divisioonan kaksi kärkijoukkuetta, niin molemmat ottelut olivat tasan kahden erän jälkeen, mutta kolmannessa erässä kääntyivät vastustajille.

Toisessa ottelussa nähtiin hieno nousu sarjakärki SB-Pro III:sta vastaan, kun Sudet nousivat 0-3 tappiolta 3-3 tasalukemiin. Harmillisesti kolmas erä meni kotijoukkueelle ja sarjapisteet jäivät Nurmijärvelle 7-3.

A-tytöt

A-tytöt matkasi sunnuntaina Hämeenlinnaan pelaamaan kolme 1. divisioonan sarjapeliä 17 tytön ja kolmen toimihenkilön voimin. Ainoana susijoukkueena valtakunnallista sarjaa pelaavat A-tytöt ovat tällä kaudella jo käyneet pelaamassa myös Jyväskylässä ja jopa Joensuussa asti.

Vaikka mukaan saatiin tällä kertaa vahva peliryhmä, ei voittoja silti herunut. Kotijoukkue Häme Stars oli parempi numeroin 7-2, SalBa niukasti 4-2 ja Papas voitti lopulta 6-3. Sudet tekivät muuten avausmaalin kaikissa otteluissaan.

C-tytöt

C-tytöt pelasivat omat sarjapelinsä lauantaina kotihallissa Nuhakolla. Kilpasarjan kotipeleihin sattui vastustajaksi kaksi lohkon kärkijoukkuetta, jotka olivat odotetun kovia. Kovasta taistelusta huolimatta kummastakaan ottelusta ei jäänyt sarjapisteitä Vihtiin. Iltapäivän ottelussa

Joukkueessa pelasi 16 tyttöä ja mukana oli tietenkin lisäksi paljon väkeä järjestämässä turnausta.

C2-pojat

C2-pojat pelasivat lauantaina Campo Centerissä Vantaalla. Joukkueen vastuuvalmentaja Miika Peräkylä oli Tallinnassa edustamassa Salisusia, joten penkin takana oli tällä kertaa apuna myös Salisusien valmennuspäällikkö Jari ‘Jabba’ Nissinen johtamassa 15 poikaa. Tiukat pelit päättyivät SB-Vantaata vastaan 4-4 ja Eräviikinkejä vastaan niukkaan 4-5 tappioon.

D1-pojat

D1-poikien sarjapelit olivat sunnuntai-iltapäivällä Esport Centerissä, mukana 13 poikaa. Ylemmässä haastajasarjassa on Susille tullut kevätkaudella pelkkiä voittoja neljässä ensimmäisessä ottelussa. Alkuottelu SB-Prota vastaan oli jo sekin tiukka, mutta Sudet hoitivat sen numeroin 6-3.

Toisessa ottelussa vastaan tuli Eräviikingit East. Kaksi ja puoli erää mentiin susien komennossa, mutta kolmannen erän puolivälin jälkeen vastustaja tasoitti ottelun parilla nopealla maalilla. Mahdollisuus kaataa lohkon kärkijoukkue antoi lisäpontta Eräviikingeille ja heidän äänekkäille kannustajilleen. Puoli minuuttia ennen ottelun loppua Salisudet kuitenkin tylysti ratkaisivat ottelun 7-6 susivoitoksi ja jatkavat puhtaalla pelillä lohkon kärjessä.

D2-pojat

D2-pojilla oli vastuuturnaus Esport Centerissä ja niinpä lauantai-aamuna Länsi-Uudeltamaalta suuntasi kaksi joukkuetta Espooseen pelaamaan VSS-LoSB sarjapeliä. Hyvin toisensa tuntevat joukkueet pelasivat jälleen tiukan ottelun, maaleja tehtiin vuorotahtiin, mutta voitto jäi Vihdin puolelle numeroin 5-4.

Toinen ottelu oli vasta iltapäivän puolella ja vanhemmilla oli pieni jännitys miten poikien pelivire kestää monen tunnin tauon. Pojilla ei ollut asiasta epäilystä, SB-Vantaa kukistui vakuuttavan esityksen jälkeen 10-2 ja Sudet jatkavat ylimmän haastajasarjan kärjessä ilman tappioita. Itse asiassa D2-pojat ovat viimeksi hävinneet sarjapelin lokakuussa.

E-tytöt

E-tyttöjen Green-peliryhmä pelasi omat haastajasarjan pelinsä lauantaina Masalassa ja kilparyhmä Black sunnuntaina Esport Arenan yläkerrassa. Vihdin Salisudet on muuten Etelä-Suomen ainoa seura, jolla on kaksi peliryhmää tässä ikäluokassa.

Kuten monesti tällä kaudella, myös lauantaina Greenin peleissä oli jälleen mukana ihan ensimmäisen salibandy-ottelunsa pelaavia tyttöjä. Vastustajat olivat tällä kertaa parempia numeroin 6-12 ja 5-11, mutta ottelut olivat numeroitaan tasaisempia. Naisten tapaan erot peleissä syntyivät vasta viimeisissä erissä.

Blackin sunnuntaissa oli Uudenmaan Itä-länsi -ottelun makua, sillä vastassa oli PSS Porvoosta ja tähän mennessä kaikki kauden ottelunsa kilpasarjassa voittanut ÅIF Sipoosta. Salisudethan on sarjassa toisena ja oikeastaan ainoa joukkue, joka on tällä kaudella pystynyt ÅIF:ää haastamaan. Samat joukkueet pelasivat myös HFC-turnauksen finaalissa.

PSS-ottelusta tuli Susille maalintekoharjoitus, sillä ottelu päättyi vakuuttaviin Susilukemiin 14-2 ja lähes kaikki 11 pelaajaa pääsivät pisteille. Vaihteiden vaihto kovempaa vastusta varten ei valitettavasti tytöiltä heti onnistunut ja ensimmäinen erä meni vastustajalle 1-4. Kolmanteen erään Sudet tulivat jo neljän maalin takaa-ajoasemassa, mutta se ei tyttöjä lannistanut. Viimeisessä erässä nähtiin hieno ryhmä kovasti taistelevia susityttöjä ja vastustajilla oli täysi työ pysäyttää susihyökkäyksien vyöry. Kiri jäi kuitenkin hiukan vajaaksi ja pisteet Sipoosen numeroin 3-5.

E1-pojat

E1-pojat pelasivat sarjapelinsä sunnuntaina. Green matkasi naapuriin Lohjan Tennarille mutta Blackin pojat joutuivat tällä kertaa Keravalle asti.

Greenin paikallispeli LoSB:ia vastaan päättyi isännille selkeästi 4-12, mutta päivän toisessa pelissä Oilers kaatui 14-8. Keravalla Black voitti SB-Vantaan ensin 14-3, mutta sitten seurasi maalintekokilpailu MäNMKY:tä vastaan, jossa jäätiin suurinumeroiseen tasatulokseen 8-8.

E1-poikia oli kentällä peräti 28 poikaa ja mukana peleissä viisi aikuista.

E2-pojat

Viikonlopun suurin susiryhmä oli E2-pojat 31 pelaajallaan. Green pelasi omat pelinsä Nuhakolla lauantai-aamupäivällä. Tällä kertaa oltiin vähän turhan vieraskoreita, sillä molemmat ottelut päättyivät vieraiden voittoon. Greenin aiemmat tulokset sarjassa ovat olleet yksi voitto ja kolme maalin tappiota (kaksi niinkin runsasmaalisesti kuin 11-12). Nyt erot olivat selvempiä.

E2-poikien Black ryhmä pelasi välisarjan ottelunsa Myllypurossa. Lohkon kärjessä oleva ryhmä on hävinnyt sarjassa vain yhden ottelun. Tiukkoja pelit kuitenkin ovat olleet, tällä kertaa irtosi kaksi voittoa numeroin 8-7 ja 9-7. Blackilla on hyvä mahdollisuus sijoittua lohkossa kahden parhaan joukkoon ja päästä karsimaan pääsystä aluelopputurnaukseen.

F1-pojat

Suurimman salisusiryhmän eli F-poikien neljästä peliryhmästä kolme pelasi viime viikonloppuna. Ainoan huilanneen ryhmän 10 poikaa olivat sitten pelivuorossa lauantaina Klaukkalassa.

Tässä ikäluokassa peleissä sattuu ja tapahtuu samalla kun opetellaan pelaamista ja yhdessä yrittämistä. Tällä kertaa ryhmä pääsi tiukassa ottelussa kokeilemaan miltä tuntuu hakea lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Tällä kertaa ei onnistunut, mutta näillä pelaajilla tulee vielä monta mahdollisuutta yrittää uudestaan.


   
Lisää uutisia
Vihdin Salisudet
Kategoriat