Vihdin Salisudet ja Westend Indians ovat sopineet yhteistyöstä
29.10.2020 19:26 Uutisointi / Pääsivusto

Vss ja Indians yhteistyöhön

Vihdin Salisudet ja Westend Indians ovat sopineet seurojen välisestä yhteistyöstä.

Vuonna 1992 perustettu Westend Indians on yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista ja yksi Espoon suurimmista urheiluseuroista. Seuran keltamustissa väreissä liikkuu viikoittain noin 1500 Heimolaista 125 joukkueessa ja harrasteryhmässä. Indiansin miesten edustusjoukkue pelaa Salibandyliigassa, mukana myös Salisusissa peliuransa aloittanut Jonatan Junkkari. Seuralle on myönnetty Tähtiseura-tunnustus laadukkaasta seuratyöstä.

Vihdin Salisudet on vuonna 1994 rekisteröity vihtiläinen salibandyn erikoisseura, joka toimi ensimmäisinä vuosinaan Nummelan Salisudet nimellä. Nykyään Salisudet on n.440 harrastajan ja vajaan 30 joukkueen erittäin vireä seura. VSS:n joukkueita pelaa yli 20:ssä SSBL:n sarjassa reilun 320 pelaajan voimin. Salisusien miesten edustusjoukkue pelaa Suomi-sarjassa.

VSS pääsee yhteistyön myötä hyödyntämään Indiansin osaamista ja kokemusta sekä salibandyssa, että myös yleisesti seuratoiminnassa. Salisusien valmentajat ja muut toimihenkilöt voivat osallistua Indiansin järjestämiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Vihtiläisille junioreille tarjotaan luonnollinen pelaajapolku huipulle asti (F-liiga, maajoukkueet ja A-C -poikien SM-sarjat).

Indians haluaa VSS:n toimintaa tukemalla varmistaa, että pelaajakasvatus Vihdin alueella on laadukasta ja saa mahdollisuuden vahvistaa juniorijoukkueitaan VSS:n pelaajilla.

Salisusien tavoitteellisimmat D-ikäiset juniorit voivat osallistua osittain Indiansin harjoituksiin ja esimerkiksi maalivahti- tai talentti-leireille ja päästä FBA-tapahtumissa Indiansin joukkueeseen. C-A ikäluokissa tavoitteellisimmat VSS-juniorit pyritään ohjaamaan Indiansin ikäluokan edustusjoukkueisiin mikäli omassa seurassa valtakunnallisessa sarjassa pelaaminen ei näytä todennäköiseltä.

Vihdin Salisudet säilyttää omat joukkueensa kaikissa ikäluokissa ja VSS:n valmentajat saavat yhteistyön myötä käyttöönsä Indiansin valmennuslinjauksen ja valmennuksen tukimateriaalit.

Seurojen yhteistyötä lujitetaan myös seurajohdon tapaamisilla ja Salisusien seuravierailuilla Indiansin miesten edustusjoukkueen otteluihin.– VSS:llä & LaPa:lla on selkeät näkemykset seurojensa tulevaisuuden tavoitteista ja sen mukaisista tarpeista. Seurayhteistyön tukipalveluiden avulla pystymme tukemaan heitä näiden tavoitteiden tavoittelussa. Tavoitteena on yhdessä mahdollistaa pelaajille yhä laadukkaammat polut ja jokaiselle juuri hänelle hyvä ympäristö kasvaa, avaa Heimon toiminnanjohtaja Mika Leiponen yhteistyön taustoja.

– TU:n kanssa olemme askel kerrallaan tutustuttu sekä opeteltu yhteistyötä. VSS:n & LaPa:n liittyessä nyt mukaan yhteisöömme tulee se tuomaan kaikille osapuolille yhä enemmän lisäarvoa. Innolla on startattu työt ja on erittäin hyvä fiilis yhteisöstämme!
– Salisusille suurena hyötynä yhteistyössä on pääsy osaksi laajempaa seurayhteisöä missä voimme toisiltamme oppia ja hyödyntää osaamista laajalti sekä seurojen hallinnoissa että urheilupuolella. Tämä näkyy esimerkiksi valmentajiemme kouluttamisessa. Myös kokemusten hankkiminen erilaisista ryhmistä helpottuu yhteistyön kautta, avaa yhteistyötä Vihdin Salisusien näkökulmasta seuran puheenjohtaja Jesse Lantinen

– Lisäksi olemme luvanneet olla pelaajia kehittävä seura ja on tavoitteemme mukaista tarjota pelaajille mahdollisuuksia huippu-urheilun saralla. Yhteistyö mahdollistaa tämän erityisesti niille nuorille kenelle emme omassa ikäluokassa paikallisesti, tai edes LoSB -yhteistyömme kautta kykene tarjoamaan riittävän haastavaa pelaajapolkua. Yhteistyö Indiansin kanssa mahdollistaa pelaajapolun suunnitelmallisuuden pelaajakohtaisesti niin että pelaajan tarpeet voidaan huomioida oikea-aikaisesti ja avoimesti, jolloin myös susipaitaan palaaminen junioripolun päätyttyä on luontevampaa.


   
Lisää uutisia
Vihdin Salisudet
«  Toukokuu   »
Kategoriat