Yhdeksällä susijoukkueella pelejä viime viikonloppuna
Julkaistu: 05.03.2020 00.00

Yhdeksällä susijoukkueella pelejä viime viikonloppuna

M1

Salisusien miesten edustusjoukkue pelasi perjantaina kauden viimeisen sarjapelinsä Nuhakolla. Jokerit kaatui lopulta lukemin 15-7 hiukan epätasaisten otteiden jälkeen. Valmentaja Saari joutui kolmannessa erässä jopa herättelemään joukkojaan, kun Jokerit teki kolme peräkkäistä maalia. Aikalisän jälkeen sudet kuitenkin kuittasivat voiton neljällä lisämaalilla, eikä Jokereita enää päästetty maalintekoon.

Janne Makkonen oli tutun tehokas viimeistellen kuusi maalia ja syöttäen neljä. Pallopoikina olleet susijoukkueista nuorimmat, eli G-juniorit, pääsivät siis peräti 15 kertaa vaihtopenkin jatkoksi antamaan läpsyjä maalintekijöille. Salisusien kotipelit alkavat muutenkin olla jo viihdyttäviä tapahtumia. Ennen ottelua palkittiin taas tuttuun tapaan susijunioreja ja yli kahdellesadalle katsojalle esiintyi erätauoilla myös Vihti Gymin cheerleading-joukkue. Kotijoukkueen hyvä meininki alkaa siirtyä myös katsomoon, tällä kertaa fanikatsomosta kuului jo kannustuslauluja rumpujen säestämänä.

Kun sarjaa tähän asti johtanut SCH hävisi lauantaina, niin Salisudet ovat nyt ensimmäistä kertaa 2B-divisioonan johtopaikalla. Suomi-sarja paikan tavoitteleminen, eli kahden parhaan joukkoon pääseminen, vaatii kyllä VSS:lle käytännössä kuitenkin voittoja myös kaikista jäljelläolevista kolmesta otteluista, niin tasainen on sarjan kärki. Viimeinen Salisusien kotiottelu on perjantaina 13.3. Kirkonkylän liikuntahallissa. Sen jälkeen pelataan lauantaina 21.3. Espoossa, missä Indians II:n kanssa hyvin todennäköisesti pelataan karsintapaikasta Suomi-sarjaan.

B-tytöt

B-tytöt pelasiva lauantaina kaksi ottelua Tuusulassa. Yhdellä C-tyttöjen ketjulla vahvistettu joukkue hävisi ensin selkeästi GrIFK:lle ja pelasi sitten tiukan ottelun Oilersia vastaan, harmillisesti tästäkään ei saatu lopulta pisteitä. Niukkamaalinen ottelu päättyi 2-3 Oilersille.

C2-pojat

P0506-joukkueen vanhemmalla osalla, eli C2-pojilla oli sunnuntaina peräti kolme sarjapeliä Myllypurossa. Ensimmäisessä ottelussa tuli niukka tappio MäNMKY:tä vastaan 1-3 ensimmäisen erän maaleilla. Toiseen ottelun pojat ryhdistäytyivät ja voittivat SB Vantaan 9-3. Viimeisessä ottelussa SB-Pro oli lopulta parempi 4-6, tässä ottelussa alkoi susipoikien pitkä päivä näkyä, vastustaja teki voittomaalit aivan kolmannen erän lopussa.

D1-pojat

Nuorempi osa P0506-joukkueesta muutamalla P07:n pojalla vahvistettuna pelasi lauantaina Keravalla kaksi ottelua. Joukkue ei ole vielä hävinnyt tänä vuonna kertaakaan eikä hävinnyt nytkään. M-Teamista ja Indians Yellowista otettiin vakuuttavat voitot, molemmat lukemin 7-2 ja sudet D2-pojat ovat tukevassa johdossa ylemmässä haastajasarjassa.

D2-pojat

P07 ei ole myöskään hävinnyt sarjapeliä tänä vuonna, itse asiassa edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin lokakuulta. Kun vielä ensimmäinen ottelu KKP:tä vastaan oli ensimmäisen erän jälkeen jo 5-0 tuli pojille ehkä pieni hyvänolon tunne puseroon. Pelisuunnitelmasta ei pidetty enää niin hyvin kiinni ja vastustaja nousi jo 6-4 takaa-ajoasemiin. Hienosti pojat kuitenkin ryhdistäytyivät ja voittivat lopulta numeroin 9-6.

Toisessa ottelussa vastassa oli SB-Pron taitava vuotta nuorempi joukkue. Taaskaan Sudet eivät saaneet peliään käyntiin vaan ottelu eteni tiukan tasaisena. Kolmannen erän alussa SB-Pro meni parilla salamamaalilla johtoon ja yhtäkkiä peliin tulikin vauhtia. Salisusien rutiini riitti lopulta kääntämään ottelun täpäräksi 6-5 voitoksi ja Salisusien D2-pojat johtavat nyt ylintä haastajajatkosarjaa kuudella pisteellä.

D-tytöt

D-tytöt johtivat ylempää haastajasarjaa puhtaalla pelillä ennen lauantain kotiottelujaan Nuhakolla. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli sarjakakkonen Tiikerit. Ottelu näytti kääntyvän Susille, jotka johtivat kolmannessa erässä jo 4-1. Aikalisän jälkeen Tiikerit alkoivat kuitenkin kovan takaa-ajon ja tulivat tiukassa ottelussa maalin päähän, loppulukemat 4-3 Salisusille ja viimeisessä erässä susivahdille 11 torjuntaa, kun vastapäässä niitä kertyi vain kaksi.

Iltaottelussa kahdeksalta susitytöt kohtasivat SB-97:n Järvenpäästä. Kotijoukkueella oli välissä neljän tunnin tauko. Joko tytöt pitivät ottelua jo etukäteen selvänä tai pitkä tauko oli vienyt pelituntuman, sillä Susien peli ei tuntunut lähtevän missään vaiheessa kunnolla käyntiin, lopputulos tiukassa pelissä lopulta 2-2.

E1-pojat

Black pelasi myös lauantaina Nuhakolla. Aamupeli toimi alkuverryttelynä, susipojille selkeä voitto numeroin 13-1. Iltapäivällä oli sitten lohkon kärkikamppailun vuoro, Salisudet kohtasi sarjan kärkijoukkueen Jokelan Kisan. Vauhdikkaassa ja tasaisessa ottelussa molemmat olivat vuorollaan johdossa. Sudet menivät 5-4 johtoon muutama minuutti ennen loppua, mutta niin vain JoKi onnistui tasoittamaan numeroiksi 5-5 vain 10 sekuntia ennen loppua. Harmillinen lopputulos, mutta pojat ovat taas vähän kokeneempia toimimaan tiukoissa tilanteissa.

Green pelasi lauantaina Tiger Sport Areenalla Vantaalla. Sekä sarjan kärkijoukkue PSS, että toinen vastus M-Team oli voitettu edellisissä kohtaamisissa tammikuussa Nuhakolla. Tällä kertaa pelit menivät kuitenkin aivan toisin. Ensimmäisessä pelissä PSS voitti selvästi ja harmillisesti myös toinen ottelu jatkoi samaa kaavaa. Mukaan joukkueelle tarttui tällä kertaa vain kokemusta.

F1- ja F2-pojat

Yhdistetyn P10-11 joukkueen kaikilla neljällä peliryhmällä oli turnaukset lauantaina. VSS Red pelasi Masalassa ja VSS Blue Esportilla F1-poikien ylempää haastajasarjaa. VSS Green pelasi myös Esportilla F1-poikien alempaa haastajasarjaa ja VSS Whiten pelit olivat Ruskeasuolla F2-poikien haastajasarjassa. Kaikenkaikkiaan kaikilla ryhmillä oli tänään hyvä päivä ja salibandyhalleista poistui pääosin tyytyväisiä Salisusia.

G-juniorit

G-juniorit pelasivat kevään toiset pelinsä Kauniaisten palloiluhallissa, joka nimestään huolimatta sijaitsee väestönsuojassa syvällä maan alla. Monelle pienelle pelaajalle jo tämä luola oli suuri elämys ennen itse varsinaisia pelejä.

Itse peleissä nuoret sudet keskittyivät pääasiassa hyökkäämään, puolustaa ei aina muistettu. Kentällä nähtiin loistavia yksilösuorituksia ja osa pelaajista oli enemmän innostunut hyökkäämään kuin puolustamaan, joukkuepelin ja tiiviin puolustuksen aika toivottavasti tulee tulevina vuosina. Ilahduttavasti osa pelaajista on jo nyt oppinut, että salibandya on helpointa pelata joukkueena. Tärkeintä näillä nuorimmilla on tietenkin peli-ilo, yhteiset kokemukset ja oppiminen, kaikkea tätä nähtiin kentällä paljon.

Seuran uusimmat