Naisten syyskausi pakettiin
Julkaistu: 19.12.2019 00.00

Syyskausi käynnistyi elokuussa. Kesällä oli tarjolla vapaaehtoisia treenejä A/B –tyttöjen kanssa, mutta muuten kesän harjoittelu oli omatoimista.

Valmentajan ohjaksiin tarttui miesten kakkosjoukkueen maalivahti Pekka Olin ja huoltajana aloitti Johanna Jaakkola.

Heti kauden alkuun saatiin murheellisia uutisia, kun joukkueen maalivahti Mira Ruonakoski joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi. Tästä alkoikin uuden maalivahdin metsästys ja lopulta joukkueeseen saatiin toinen lohjalaisvahvistus, Tiia Kortesmäki.

Kenttäpelaajien runko pysyi lähes samana, muutamaa loukkaantumista ja seuran vaihdosta lukuun ottamatta. Joukkueeseen uusina liittyivät Jenni Jokela sekä Taija Rahikkala.

Uuteen kauteen lähdettiin 16 kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla.

Elokuun loppupuolella pelattiin harjoitusottelu ViTaa vastaan Nummelanharjun koululla. Otteluun lähdettiin vain seitsemällä pelaajalla, joten vahvistuksia otettiin mukaan myös joukkueen ulkopuolelta. Ottelu päätyi ViTan 2-0 voittoon.

15.9. osallistuttiin Esport Arenalla pelattavaan EA-Cupiin. Kokoonpanossa oli 15 kenttäpelaajaa sekä maalivahti. Ennen otteluiden alkua kapteeniksi äänestettiin Sanna Peltola ja varakapteeniksi Mia Johnsson. Turnauksen tuloksena oli yksi voitto ja kolme tappiota. Etenkin viimeisen pelin tappio harmitti, sillä vastustaja ratkaisi pelin, kun ottelua oli pelaamatta vain kolme sekuntia. Turnaukseen oltiin kokonaisvaltaisesti tyytyväisiä. Jokaisessa pelissä onnistuttiin tekemään maali ja pelaaminenkin näytti ihan salibandyltä. Tästä oli hyvä jatkaa kohti ensimmäisiä sarjapelejä.

Varsinainen sarjakausi käynnistyi Hakaniemessä 5.10. Ensimmäiseen peliin HertKi II vastaan lähdettiin ennakkoluulottomasti ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne olikin 2-0 Susille! Valitettavasti peli kuitenkin kääntyi ja päättyi lopulta 3-5 lukemiin. Toinen ottelu EIF vastaan oli vauhdikas, vaikka alkoikin tasaisena. Jossain vaiheessa vastustaja pääsi kuitenkin niskan päälle ja taululle napsahti 2-7 loppulukemat.

Pari viikkoa ottelutaukoa ja seuraavat pelit 20.10. Myllypurossa. Ensimmäinen peli SB Pro III vastaan oli tasainen, mutta päättyi lopulta 2-4 tappioon. Toinen ottelu SBS Botniaa vastaan alkoi huonosti, ensimmäisen erän jälkeen vastustaja oli siirtynyt jo 3-0 johtoon. Toisessa erässä päästiin peliin mukaan ja onnistuttiin tekemään kaksi maalia. Tästä huolimatta ottelun lopputuloksena 7-2.

11.11. pelattiin harjoitusottelu Tennishallilla TU:ta vastaan. Pelin alussa ei selvästikään oltu hereillä: vastustaja onnistui tekemään maalin, kun ottelua oli pelattu vain muutama sekunti. Tästä kuitenkin noustiin ja lopulta peli päättyi 10-2 Susille!

Masalassa pelattiin 16.11. kauden kolmas sarjaturnaus. Ensimmäinen peli SC Akatemiaa vastaan oli upeaa taistelua ja joukkueena pelaamista isolla J:llä! Lopputuloksena ensimmäinen voitto 2-3 lukemilla. Toinen peli Rangers II vastaan päättyi 5-1 tappioon.

2.12. mentiin ViTan vieraaksi Järnefeltin koululle Lohjalle. ViTa pääsi ensimmäisessä erässä parin maalin karkumatkalle, mutta lopussa kirittiin kiinni. Ottelu päättyi kuitenkin ViTan 4-3 voittoon.

Syyskauden viimeinen sarjaturnaus pelattiin 8.12. Ruskeasuolla. Ensimmäinen peli ESS:ää vastaan alkoi tasaisena, mutta toisessa erässä vastustaja pääsi maalinteon makuun ja taululla oli jo 5-0 lukemat. Kolmannesta erästä otettiin kuitenkin erävoitto ja näin ottelun lopputulokseksi 5-1. Toinen peli FC Vegaa vastaan oli yhtälailla tasaista vääntöä, mutta vastustaja onnistui tekemään paikoista maalit ja johti ottelua toisen erän jälkeen 3-0. Tästäkin ottelusta erävoitto naisille viimeisestä erästä ja loppulukemat 3-1.