E1-pojat siirtyivät halleista ulkokentille
18.1.2021 9:46 Uutisointi / E1 POJAT 09

Alkusarjat saatiin E1 -ikäryhmällä päätökseen juuri ennen uusien rajoitusten alkamista. Syyskausi meni koko joukkueelta erinomaisesti. Green oli omassa sarjassaan lohkovaiheen jälkeen hienosti viides neljällä voitolla. White napsi kapealla, mutta sitäkin määrätietoisemmalla miehistöllä pisteitä sijoittuen upeasti ylemmän haastajasarjan toiseksi. Black teki uskomattoman suorituksen saavuttamalla suoraan lohkovaiheesta tiensä eliittisarjaan ollen ylemmän kilpasarjan lohkovaiheen kolmas.

Joulukuussa alkaneet rajoitteet pistivät hallit kiinni ja samalla pudottiin jälleen tyhjän päälle treenien ja pelien suhteen. Merkilliset olosuhteet pakottivat toimihenkilöt ja vanhemmat aivojumppaan, eikä annettu tämän hetken tilanteen lannistaa poikien innostusta. Lumikolat esiin ja kenttää kaivamaan. Kaukalon reunat vaihtuivat lumikinoksiin, sisäpelitossut Kuomiin ja shortsit pilkkihaalareihin. Tuomarien tuomaroivat pelit ovat hetkellisesti historiaa, ja tämän hetken vallitseva pelimuoto on katusäbää muistuttava vauhdikas ulkolaji, jossa pätee poikien itse määrittelemät säännöt: Vankilasäännöt - There are no rules.

Oman haasteensa ulkopeleihin tuo myös pimeys, joka kauniissa kotimaassamme ilmoittaa itsestään jo hyvissä ajoin ennen iltaa. Jälleen hierottiin aivonystyröitä, ja kirsikkana kakun päällä peliin heitettiin vastuuvalmentaja Yläkorven kehittelemä meteoriittiakin muistuttava tulipallo. Näinä merkillisinä aikoina on tarvittu erittäin paljon kekseliäisyyttä, ja tulipallon alkuperäisenä keksijänä voidaankin pitää perhe Yläkorven 3-vuotiasta kuopusta.

Varsinaisesta lajitreenistä ei ehkä voida puhua, mutta sitäkin tärkeämpää on ollut joukkueena yhdessä vietetty aika ja tekeminen. Se on äärimmäisen tärkeää erityisesti näissä olosuhteissa. Tukijoukot joutuvat ehkä vaihtamaan extra-vaihteen päälle, jotta jaksavat näitä toteuttaa kaiken kaaoksen keskellä. Mutta se ilo ja innostus, joka pojille syntyy yhteisistä peleistä, liikkumisesta, naurusta ja yhdessäolosta, on sen kaiken arvoista.

Näillä korteilla pelataan toistaiseksi. Jaksaa, jaksaa, vielä hetken jaksetaan, ja ennenkaikkea toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä. Kun hallit joskus aukeavat, riennetään enemmän kuin ilolla sisätiloihin harjoittelemaan ihan oikeaa salibandyä. Mutta saattaa olla, että tätä ulkona tapahtuvaa pelimuotoa ei kuitenkaan ihan kokonaan haudata.

Valmentajan kommentti:

Kyllä olemme taas eläneet erikoisia aikoja. Voisin jaaritella näistä ristiriitaisista tunteista vaikka kuinka paljon, mutta ei se vaan johtaisi mihinkään... Kausi- ja Valmennussuunnitelmat on saanut heittää roskiin, ja keskittyä täysillä siihen miten saadaan pojille yhteisöllistä toimintaa. Toimintaa, johon jokainen voisi osallistua, ja täten huomata kuuluvansa joukkueeseen, jossa jokainen on yhtä tärkeä. Olemme saaneet huomata, että osallistuminen on ollut näissäkin olosuhteissa kiitettävää ja näin ollen olemme onnistuneet tämän hetkisessä tilanteessa hyvin. Sitten kun taas treenit alkavat ja sitä myöten pelit, on ainoa tavoitteemme taas luoda pohjaa tulevaisuuteen ja pyrkiä positiivisiin kokemuksiin. Jokainen tietää että viikkojen mailattomuus lajitreeneissä heijastuu kentälle varmasti jotenkin, mutta tilanne on melkein kaikille sama. Tarvitsemme sen energian ja sitoutumisen toimintaan, joka oli jo ennen taukoa, ja olemme taas hyvällä tiellä. Nyt vain malttia ja uskoa että asiat kääntyy parhain päin. JES!

-Tero   
Lisää uutisia
Vihdin Salisudet
«  Toukokuu   »
Kategoriat