Yleistä

VUOSIKOKOUS

Ylinta päätäntävaltaa Vihdin Salisudet ry:ssä käyttää sen jäsenistö kerran vuodessa syksyllä järjestettävässä vuosikokouksessa. Kokouskutsu käsiteltävine aiheineen esitetään vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta jäsenille.

Vuosikokouksessa mm. valitaan yhdistyksen hallitus, hyväksytään toimintakertomus ja edellisen tilijakson tilinpäätös sekä tulevan tilijakson toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tilikausi on normaalia pelikautta mukaileva1.5.-30.4. eikä kalenterivuosi.

Vuosikokous päättää myös seuran vuosittaisen jäsenmaksun, jolla katetaan mm. hallinnon ja valmentajakoulutusten kuluja.

Näiden ns. lakisääteisten asioiden lisäksi vuosikokouksessa päätetään kulloisen asialistan mukaisesti muita isompia asioita, joiden päättämiseen halutaan jäsenistön mielipide.

HALLITUS
Yhdistyksen hallitus kokoontuu sarjakauden aikana vähintään kerran kuukaudessa käsittelemään kulloinkin ajankohtaisia asioita sekä sarjakauden ulkopuolella tarpeen mukaan.

Keväällä tarkastellaan kauden sujumista, laaditaan toimintakertomus ja tilinpäätös sekä valmistellaan vuosikokousta.
Seuran nimenkirjoittajina toimivat hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.


PELIKAUSI

Salibandyn pelikausi kestää elokuusta toukokuuhun. Kauden alkamis- ja päättymisajankohdat vaihtelevat joukkueittain. Sisähallien vakiovuorot alkavat yleensä elokuussa koulujen alkamisen aikoihin. Joukkueet harjoittelevat myös kesällä valmistautuakseen tuleviin karsintaotteluihin ja alkavaan sarjakauteen.
Salibandyliiton ottelut ja turnaukset alkavat syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Juniorien SM-sarjan/1.divisioonan karsintaottelut pelataan elo-syyskuussa.

HARJOITUS- JA TURNAUSPAIKAT
Vihdin Salisudet harjoittelevat tällä hetkellä kuudessa hallissa:

  • Nummelanharjun liikuntahallissa Nummelassa
  • Pappilanpellon koulun ja Vihdin Campuksen liikuntasaleissa Vihdin kirkonkylällä
  • Otalammen koululla
  • Liikuntasammon Tennishallilla

Lisäksi harjoittelussa ja leirityksissä hyödynnetään Eerikkilän Urheiluopistoa ,Solvalan Urheiluopistoa ja Kisakallion Urheiluopistoa.

Salibandyliiton turnauksia pelataan eri puolilla Uuttamaata. Seuran kotiturnaukset pelataan Nummelanharjun liikuntahallissa.

Joukkuekohtaiset harjoitus- ja turnausajankohdat löytyvät joukkueiden sivuilta. Lisätietoja voi tiedustella joukkueenjohtajilta.

VARUSTEET

Salibandyssä tarvittavat varusteet mahdollistavat matalan aloituskynnyksen edullisilla varusteilla. Kaikki tarvittavat varusteet saa helposti hankittua seuran varusteyhteistyökumppaneilta - Intersport Suomenojan liikkeestä - tai muista urheilutarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Joukkueenjohtajalta saa aina ajantasaista tietoa mitä varusteita pitää olla, mitkä niistä tulee olla yhteistyösopimusten mukaisia ja mitä voi vapaasti hankkia. Joukkue hankkii tyypillisesti yhteishankintana edustuspeliasun.

Pelaajan varusteet: harjoitusasu (shortsit ja paita), salibandymaila, sisäpelikengät, lämmittelyasu, pelisukat ja suojalasit.

Nuoremmissa ikäryhmissä joukkueiden käytössä on maalivahdin varusteet aloitteleville maalivahdeille - myöhemmässä vaiheessa maalivahdit hankkivat henkilökohtaiset varusteet.

Joukkueiden tarvikkeet
Seuralla on osassa harjoitushalleista lukolliset kaapit, joissa säilytetään joukkueiden yhteiskäyttöön tarkoitettuja varusteita. Kaappien sisältöä täydennetään tarpeen mukaan.

Halutessaan joukkueet voivat hankkia myös omaan käyttöönsä tarkoitettuja varusteita, kuten palloja, sekuntikelloja, kartioita, peliliivejä tai ensiapulaukun. Palloja ja EA-tarvikkeita lukuun ottamatta näiden hankintojen kustannukset maksaa joukkue itse.

MAKSUT
Jokainen joukkue laatii oman kausibudjettinsa, jonka mukaan pelaajien kausimaksut määräytyvät. Kausimaksun suuruuteen vaikuttavat mm. harjoitusvuorojen ja turnausotteluiden määrä sekä liiton sarjojen osanottomaksut. Lisäkuluja voi mahdollisesti tulla esim. uusista peliasuista.
Kuluja voi pienentää esim. talkoilla tai myymällä mainospaikkoja peliasuihin ja/tai seuran verkkosivuille.

PELIPASSI (ent. LISENSSI)
Jokaisella pelaajalla on oltava voimassa oleva pelipassiheti kauden alussa (1.8.). Jokainen hankkii pelipassinsa itse suoraan Suomisport palvelusta. Lisäinfoa pelipasseista ja muista kausikohtaisista asioista löytyy Salibandyliiton kausi-infosta.

Joukkueenjohtajilta saa tarvittaessa apua ja ohjeita pelipassin lunastamiseen.JUNIOREIDEN VANHEMMILLE JA VALMENNUKSESTA KIINNOSTUNEILLE
Vihdin Salisudet ry pyrkii tarjoamaan resurssiensa mukaan pelipaikan kaikille lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Lähdemme siitä, että koskaan ryhmä ei ole niin täynnä ettei uusi harrastaja mahdu mukaan.

Valmentajamme ja joukkueenjohtajamme toimivat vapaaehtoispohjalta. Seuran valmennuspäällikkö tukee ja kouluttaa niin nykyisiä valmentajia kuin valmentajaksi haluavia. Kummitoiminnalla tuemme uusia joukkueenjohtajia alkuun tehtävässään ja tarpeen mukaan järjestämme seuran sisäisiä koulutuksia uusista asioista. Hyödynnämme myös mm Salibandyliiton, ESLU:n (Etelä-Suomen liikunta ja urheilu) ja Suomen Valmentajat ry:n koulutuksia.

Mikäli olette kiinnostuneita toimimaan lasten ja nuorten hyväksi valmentajana, joukkueenjohtajana tai huoltajana, ottakaa rohkeasti yhteyttä vaikkapa oman lapsenne joukkueenjohtajaan tai seuran hallituksen jäseniin.


   
Lisää uutisia
Vihdin Salisudet
«  Heinäkuu   »
Kategoriat